Help deze gedumpte puppy's!

Afgesloten Je kunt niet meer doneren of in actie komen

Het was schrikken voor Dierenambulance Overgelder, toen ze een melding kregen over drie gedumpte en nog maar pasgeboren pups. De arme diertjes waren gevonden in een achtergelaten rugzak in Deventer. De hondjes zijn piepjong; hun oogjes zijn dicht en de navelstrengetjes zitten er nog aan. 


De dierenambulance heeft de hondjes snel naar dierenasiel De Kuipershoek in Klarenbeek gebracht, waar ze eerst opgewarmd moesten worden. Pasgeboren hondjes kunnen hun temperatuur nog niet goed reguleren. Daarna zijn de pups overgebracht naar een gastgezin. Hier krijgen ze alle nodige zorg. Zo worden de hondjes warm gehouden en krijgen ze meerdere keren per dag de fles. Ook moeten de buikjes gemasseerd worden om de darmen op gang te laten komen. We geven de diertjes de optimale verzorging, maar ze zijn erg kwetsbaar. We waren er gelukkig op het juiste moment en de medewerkers van de dierenambulance konden op tijd de eerste zorg verlenen. Het goede nieuws is dat ze genoeg drinken. De komende dagen zijn spannend. Als ze die goed doorkomen moeten ze aansterken en we verwachten dat de kosten voor de voeding, inentingen en kosten voor de dierenarts flink kunnen oplopen. Daarom vragen we jullie hulp.

Wil jij ook bijdragen aan de kosten voor de verzorging van deze kleine puppy's? 


Bekijk alle

De pups hebben nieuwe baasjes!

18-01-2021 | 08:00 Uur
Charlie en Louie groeien als kool en konden daarom op zoek naar een nieuw huisje vanuit ons gastgezin. En deze was snel gevonden! Door hun nieuwe baasjes zijn Charlie en Louie omgedoopt tot Lana en Max. Wat hebben ze het goed! Er is een tuin, waarin ze takjes vinden om op te kauwen. Een moestuin, waar Max niet alleen muizenholletjes, maar ook een nieuw talent: graven! ontdekt. ‘Verover de bult’ – het spel waarbij je in aanvalshouding, ieder aan een kant van de bult in de tuin in het gras gaat liggen, degene die als eerste gaat rennen en gepakt wordt is het haasje.Bovendien leren ze allemaal andere dieren kennen. Zo is er niet alleen grote hondenzus Lizzy, die in het begin niets van de onbehouwen donderstralen wilde weten, maar die het inmiddels wel gezellig vindt als ze over de rand van de mand heen klimmen om zich tegen haar aan te vleien. Er zijn ook kippen, er is een kat, een gans en een geit. Er zijn eenden, duiven, ezels, alpaca’s, wallaby’s en papegaaien in een ruim opgezette setting. Genoeg te zien! Als de pups niet naar de andere dieren kijken, zijn ze wel met speeltjes en knuffels in de weer. Van het gastgezin heeft Lana een schaapjesknuffel gekregen waarop ze bijzonder gesteld is. Ze sleept ermee door het huis of ligt ermee in haar mand. Op het moment is zij de drukste van de twee. Vaak bijt ze speels in het riempje van Max.  Tekst loopt door onder afbeelding Lana en Max kunnen nog steeds flink eten. Bij hun nieuwe baasjes zijn ze verzekerd van een levensvoorraad brokjes (uiteraard krijgen ze een gezonde dosis per keer). De zindelijkheidstraining is begonnen en ze leren al om aan de riem te lopen. Ze zullen zich niet snel vervelen met zoveel leuke dingen om te doen!  Bedankt! Het allerbeste aan dit verhaal is natuurlijk dat er voor Charlie en Louie, nu Lana en Max, na een slechte start tóch nog een mooie toekomst ligt ... Zo kan het natuurlijk ook en dat komt mede dankzij jullie! We willen iedereen hartelijk bedanken voor de steun en betrokkenheid!