Streefbedrag behaald

Help jonge Tommie om weer pijnvrij te spelen

Opgehaald

2.192
109% bereikt van het totaalbedrag € 2.000
Afgesloten Je kunt niet meer doneren of in actie komen

Pechvogel Tommie heeft een lange weg voor de boeg en daarom vragen we om jouw hulp! Tommie is een lieve, jonge kruising Labrador x Husky en heeft op 13 maart in het asiel zijn eerste verjaardag mogen vieren. Door een hulpvraag kwam Tommie in ons asiel en hier is hij met open armen ontvangen. Zijn vrolijke, enthousiaste gedrag maakte iedereen aan het lachen. Tommie is nog in de bloei van zijn leven. En als labrador x husky kruising is hij natuurlijk erg energiek. Helaas kan hij niet de dingen doen die hij wil. Rennen, spelen of lekker een lange wandeling maken. Want na een paar van deze lange wandelingen merkten we wel op dat hij moeilijk opstond. Ook hoorden we hem pijnlijk piepen als hij een gekke beweging maakte...

Na controle bij een orthopeed kwamen we er achter dat Tommie helaas Patella luxatie aan beide knieën heeft. Patella luxatie houdt in dat zijn knieschijven loszitten en er steeds af kunnen schieten. Hier heeft hier heel veel pijn van. Met dit probleem moet Tommie erg rustig aan doen en dit past niet in het karakter van deze jonge spring in het veld! Deze geweldige hond verdient een pijnvrij en sportief leven. Om het probleem van Tommie te verhelpen, zijn er 2 dure operaties nodig. Eerst 1 poot gevolgd door een lang herstel en vervolgens de andere poot.

Dit zal een zware tijd voor Tommie worden, want hij zal het nog rustiger aan moeten doen. Maar daarna kan hij eindelijk genieten van zijn jonge leven en eindelijk de hond zijn die hij is.

Willen jullie meehelpen om Tommie een pijnvrij en onbezorgd leven te geven?


Bekijk alle

Uniek gastgezin gezocht voor Tommie

12-04-2022 | 09:15 Uur
Tommie kwam in ons asiel voor een zoektocht naar een nieuw huisje, maar helaas kwam door onderzoek bij de orthopeed de diagnose, patella luxatie aan beide achterpoten. Dankzij jullie donaties kunnen wij hem hiervoor behandelen. Nu willen we natuurlijk zo snel mogelijk verder en moet Tommie twee spannende operaties ondergaan waarbij het herstel weken gaat duren. Voor hem en zijn herstel is een gastgezin het beste. Tommie is een schat van een hond en vindt het heerlijk om te knuffelen. Heb je minstens 4 maanden tijd om een schat van een hond te begeleiden in zijn medische traject dan zijn we op zoek naar JOU!Wij zoeken:- Gastgezin met veel tijd en eigenlijk altijd thuis is of thuis werkt.- Gastgezin met kinderen vanaf 8 jaar. - Huis waar mogelijkheid is tot beperking bewegingsruimte. Dus een aparte kamer en/of ruimte voor de bench. - Een gastgezin die niet tussentijds op vakantie gaat. - Een gastgezin zonder andere dieren. - Een gastgezin waar hij mentaal uitgedaagd kan worden. (denkspelletjes)- Een gastgezin die medische begeleiding aan hond kan geven zoals medicatie etc. - Een gastgezin uit onze regio.Wij Bieden:- Supergezellige huisgenoot die weinig (wegens herstel) mag/moet bewegen- Tijdelijk een hond in huis waar je daarna met ons een huisje voor gaat zoeken.- Vrijwilligerscontract als gastgezin (HOND)- Bevoorrading en spullen voor Tommie uit ons asiel. - Dankbaar project waarbij je echt een leven red en verbetert voor Tommie.Mocht je huis en haard beschikbaar hebben voor Tommie, stuur dan een mail naar het mailadres: asiel.dekuipershoek@dierenbescherming.nl met onderwerp "Gastgezin voor Tommie" met je persoonsgegevens en dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.