Streefbedrag behaald

Help pechvogels Antonio en Javier

Opgehaald

1.665
110% bereikt van het totaalbedrag € 1.500
Afgesloten Je kunt niet meer doneren of in actie komen

In één week kregen we de pechvogels Antonio Banderas en Javier Bardem binnen. Beide zijn ze gevonden met duidelijke verwondingen en zijn ze met spoed naar het asiel zijn gebracht. Op het asiel was zeker dat ze dringend medische hulp nodig hadden!

 

Antonio Banderas was gevonden nadat hij duidelijk een behoorlijk ongeluk heeft gehad. We zullen nooit weten wat er met hem gebeurd is maar duidelijk was dat hij het met onze hulp niet zou redden. Op zijn kop had hij een vreselijke open wond die van zijn oog tot zijn bek en neus liep. Hij had een ingrijpende operatie nodig om alles te corrigeren. De nazorg was ook enorm belangrijk omdat dit soort wonden snel kunnen ontsteken. Wonder boven wonder lijken de wonden van Antonio gunstig te genezen. Het revalidatietraject van Antonio zal lang zijn maar met de juiste baasjes hopen we hem snel te kunnen plaatsen.

   

Javier Bardem was een mysterieuze kat die door vele mensen in de buurt was gespot. Een mank lopend katje met een duidelijk open wond aan zijn pootje. In paniek schoot hij altijd weg en moest hij uiteindelijk gevangen worden met een vangkooi. Op het asiel kwam hij tot rust en konden ze zien dat er een deel van zijn linker poot mistte en dat hij een nare open wond had. Na controle röntgenfoto’s hebben we Javier zijn linkerpoot moeten amputeren. Het traject erna vroeg veel wondverzorging, medicatie en herstel. Inmiddels leert Javier goed leven met drie pootjes. Hij heeft een angstig karakter, maar eenmaal in de veilig armen van de verzorgers kan hij volledig ontspannen. Daarom weten we zeker dat Javier na herstel een fijn huisje kan vinden!

Deze katten worden met liefde behandeld en krijgen de benodigde medische controles en medicatie. Dagelijks worden de wonden verzorgd en krijgen ze de kriebels en knuffels die ze zo graag willen. De kosten voor de behandeling en opvang van deze katten loopt helaas hoog op en daarom vragen we jouw hulp! Geef jij deze pechvogels een tweede kans?