Streefbedrag behaald

Help jij ons aan een nieuwe endoscoop?

Opgehaald

285
129% bereikt van het totaalbedrag € 220
Afgesloten Je kunt niet meer doneren of in actie komen

Regelmatig krijgen wij katten, maar ook honden binnen op het asiel in Klarenbeek die een gekke hoest of zelfs soms kokhals neigingen hebben. We willen natuurlijk onderzoeken wat er met deze dieren aan de hand is, zodat we ze goed kunnen helpen. En dat kunnen we op dit moment helaas nog niet.

Daarom willen we graag een endoscoop aanschaffen. Met deze endoscoop kunnen we een keelinspectie uitvoeren bij een hoestende kat of hond met behulp van een kleine camera. Zo kunnen we de luchtwegen en keel goed onderzoeken, eventueel een stukje weefsel meenemen voor nader onderzoek en snel vinden wat er aan de hand is. Een onderzoek met een endoscoop is pijnloos en de dieren hebben hier geen last van. 

Op de foto bij dit project zie je kat Chipo. Chipo kwam flink hoestend en proestend bij ons binnen en was zelfs aan het rochelen, het was duidelijk dat er iets flink mis was. Alleen wat?! Dat vonden we lastig om te onderzoeken. We hebben röntgenfoto's laten maken, daarop volgde een antibioticakuur, ook hebben we longfoto's laten maken, maar er was telkens niet te zien wat er toch mankeerde met Chipo.

Uiteindelijk konden we tijdens een keelinspectie ontdekken dat arme Chipo een poliep had in de overgang van de neus naar de keel.
Chipo wordt op dit moment behandeld en voelt zich hopelijk snel weer de oude!

We hopen als we een endoscoop hebben, we sneller dieren daadkrachtig kunnen helpen.
 
Daarom vragen we om jouw hulp! Wil jij doneren zodat wij een endoscoop kunnen aanschaffen?
En daardoor de dieren nog sneller en makkelijker kunnen helpen?
Hartelijk dank voor jouw steun!